בשלב זה, אחרי שהממיר התמיר עבורנו את הזרמים וכעת יש לנו זרם AC מוכן לשימוש – זרם האלקטרונים, ינוע במערכת החשמל ויאפשר את האנרגיה הדרושה להפעלת מכשירים החשמל שנמצאים בבית ו/או במרכז מסחרי כלשהו. בהתאם לסידור עם חברת החשמל, במידה וייווצר זרם חשמלי רב מן הצריכה- העודפים יוכלו לעבור לחברת החשמל, בהתאם לתנאים שהוסכמו מראש.
ניתן לעשות כמה דברים עם ממיר הזרם החשמלי. ניתן לדוגמה לחבר אותו למערכות בקרה חכמות, ובכך למעשה לשלוט בניתוב הזרם החשמלי שנוצר. ניתן גם, לדוגמה, לשלוט בהעברתו לחברת החשמל. ניתן לשמור אותו בסוללה, אם הותקנה אחת שכזו, כי לא בהכרח צריך – שכן אם העודפים פשוט עוברים לחברת החשמל, אין זה בהכרח רלוונטי להחזיק אחת, אלא אם כן ממש רוצים. וכן הלאה אפשרויות.
חברת החשמל יכולה ואכן כנראה תחבר את המערכת הסולארית למד דו-כיווני, שימדוד את כמות החשמל המיוצר על ידי המערכת, ואת כמות החשמל שחברת החשמל משלימה לטובת צריכה. על בסיס הנתונים, כפי שנמדדים במד, יכולה חברת החשמל לבצע את הזיכוי בחשבון – וזה נקרא למעשה שיטת מונה נטו.
מערכת סולארית יכולה לעזור למעשה, לייצר אנרגיה סולארית בישראל. מערכת סולארית עובדת בתנאים מסוימים, בצורה אופטימלית. ובתנאים אחרים – באופן שאינו אופטימלי. באופן כללי, מדווח שמערכת סולארית תעבוד באופן הטוב ביותר, משמע תנפיק את מידת הניצול האנרגטי הרבה ביותר בתנאי מזג אוויר שכוללים מזג אוויר קר, שמש חזקה, עננות נמוכה ואוויר נקי. על כן, בהיעדר שמש חזקה, טמפרטורה קרירה, עננות נמוכה ואוויר נקי – הרי שמערכת זו לא תייצר, ואם נרצה להשלים אי אילו כמויות חשמל, תהיינה אפשרות לשאוב אותו מהמערכת של חברת החשמל. ובאם נרשם כבר קרדיט בחברת החשמל, על עודפים קודמים שהמערכת ייצרה – ייתכן שכל שימוש וצריכה נוספת ממש מתוך הרשת של חברת החשמל – לא תגיע עם עלות נוספת, שכן כבר קיים קרדיט לטובת הלקוח, במקרה שכזה.