BIPV in Israel

מערכות סולאריות

כל משטח יכול להפוך למערכת סולארית

מעכשיו, מערכת סולארית היא כבר לא רק שורה של פאנלים סולאריים המותקנים על גבי גגות. יוניקיט אנרגיה מייבאת לישראל מערכת סולארית בטכנולוגית BIPV (משולבת מבנה) המתאימה לכל סוג של מבנה ובכל שלב של בנייה. אדריכלים, מעצבים ומתכננים כבר לא צריכים להתפשר על העיצוב למען קיימות ירוקה

מערכות סולאריות פורצות דרך

מערכות פוטו-וולטאיות המשתלבות בכל מבנה ויכולות ליצור חשמל תוך שהן מהוות חלק אינטגרלי במבנה.

 כל המבנה הופך למערכת סולארית אחת גדולה! על ידי שילוב של זכוכית סולארית, חיפוי סולארי ופאנלים בטכנולוגיה חדשנית, המגבירה את יעילות הפאנל. אנו מספקים שורה של מוצרים המהווים קו פתרונות מתקדמים לייצור חשמל סולארי על גבי משטחים משופעים, מאונכים ואופקיים, כולל מוצרים ייעודיים כמו מעקה סולארי, רעפים סולאריים ועוד.

מערכת מותאמת
מערכת מותאמת
חלונות וזכוכית
התאמה לחלונות
התקנה והרכבה
התקנה והרכבה
בידוד
בידוד
לוח אל לוח
התקנה וייצור
פאנל אל פאנל
מערכות שלובות

יש לנו מגוון של פתרונות סולאריים מתקדמים היכולים להתאים לכל עיצוב ותכנון ולשלב לוחות BIPV סולאריים בכל סוג מבנה. ממבנים חדשים ועד מבנים מתחדשים, אצלנו תוכלו למצוא אינספור דרכים לייעל ולשלב ייצור אנרגיה סולארית בחלקי המבנה השונים. עם קלות התקנה והפרעה מינימלית לאתר העבודה, תקבלו שירות שלם בייצור, התקנה והתאמה של מערכת סולארית.

הורדת קטלוגים

יוניקיט אנרגיה
energy-250-logo
יבואנים רשמיים של חברת מיטרקס
Mitrex-Logo-White

מערכות סולאריות מסחריות

הפנל מורכב עם מילוי כוורת- Honeycomb אשר מבודד את המבנה ושומר על הפנל מהתחממות יתר, במרכז המשאבים שלנו תוכלו למצוא חומרים רבים על המרכיבים השונים ואיפיוני בדיקות מדעיות.

הפנלים מיוצרים בגודל של מטר על שניים וניתן להזמין בגדלים נוספים, ההספק משתנה בין דגם לדגם ונע בין 390w ל 300w תלוי בגוון הפנל והטקסטורה. אופן היישום הינו פרט סטנדרטי לחיפויי קירות אלוקובונד ו hpl ע"י מערכת תשתית אחורית וניתן לנתק בקלות פנל אשר רוצים להחליף. ישנה אפשרות לפריסת מערכת מטזים לניקוי הפנל הסולארי מאבק בגג המבנה דבר אשר ישפר את ההספק הכללי וגם ישמור על הבניין נקי ומצוחצח. 

אנו מזמינים ליצור קשר לצורך בחינת כדאיות כלכלית היות ולקירות ופנלים סולארים אשר מותקנים באופן וורטיקלי נידרש לבצע הפחתה של בין 25-40 אחוז להספק תלוי בין אם זה קיר מזרחי, דרומי או מערבי – לקירות צפוניים ניתן להזמין קירות פנל סולארי ללא התא הפוטוולטאי בעלות נמוכה יותר וכך לשמור על חזית אחידה לכלל המבנה

אנו מציעים פתרונות למערכת סולארית המורכבת מפאנלים לקירות, בעיצוב ויכולות התקנה גמישות ומרובות. אצלנו תקבלו את האפשרות לבחור בין הרכבה עם הרכבה מקדימה עם מערכת הצמדה מוכנה או לקהל את הפאנלים לתצורה שלא מיועדת לחזית וכך להשיג כיסוי יעיל. 

הפאנלים מחוברים אל חזית הבניין על ידי מגוון של מערכות הצמדה זמינות. כל פאנל מצויד בקופסת חיווטים משלו והחיבור מתבצע ע"י מחברי mc-4 סטנדרטים כשכבלי החשמל עוברים בצד האחורי הנסתר של הפאנלים, כך נוצרת חזית אחידה נקיה ומעוצבת בגמר מושלם.

התקנת מערכות סולאריות

הפאנל מתחבר בשיטת זכר-נקבה המציעה מראה נקי ואחיד מקיר אל קיר או באמצעות סגירת פנל מאלומיניום, עם מסגרת קונסטרוקטיבית המותאמת גם למפתחים גדולים ללא קיר ע"י תשתית המתרחקת מהקיר ומאפשרת מעבר אחורי של החיווט באופן סמוי, שומרת על איורור של הקירות החיצוניים ומאפשרת תחזוקה קלה במידת הצורך

נושא המערכות הסולאריות מוסדר בחוק,  ישנן רגולציות המאפשרות התקנה של מערכות סולאריות פרטיות ומסחריות עם אגירת חשמל עצמאית או הסדרה מול רשת החשמל הארצית וקבלת תשלום על עודפי חשמל.

מחיר מערכות סולאריות

והחזר השקעה

לצורך חישוב החזר השקעה (ROI) במערכת סולארי ובפרט בתחום ה bipv נדרש לעשות סקר מקיף לכל פרויקט ולבחון הצללות על המבנה, כיווני החזיתות, חישובי שטחים וכו וכו'… בישראל נהוג לחשב 1650 שעות שמש, בתחום ה bipv לחיפויים נהוג להפחית ביישום אנכי של קירות וזכוכיות -צרו קשר בעזרה לחישוב כלכלי והחזר השקעה. אנחנו ביוניקיט אנרגיה מאמינים בשיתוף המידע ונכתוב כאן מספר מילים באופן בסיסי על תמהיל החישוב. היות ופנלים אנכיים מחויבים בהפחתה של שעות שמש, חישוב סימולציה המשוער למבנה קטן יחסית של 4 חזיתיות עם 500 מ"ר בכל חזית הוא כדלקמן:

חזית דרומית – הפחתה של 25% – 1240 שעות שמש שנתיות

חזית מזרחית ומערבית – הפחתה של 35% – 1072 שעות שמש שנתיות

חזית צפונית – 825 שעות שמש שנתיות

באופן הזה אנו יכולים להעריך כמה קילו המערכת שלנו תפיק.

 

דוגמה של מודל תפוקת המערכת על רגל אחת :

מעטפת מבנה של 500 מ"ר, כל חזית עם פנלים של 340W לחיפוי .

החישוב: 250 יחידות כפול 0.340 = 85 קילו וואט מערכת לכל חזית.

 

חישוב שנתי ולאחר הפחתה –

1240 שעות בחזית בדרום כפול 85 = 1054 קילו וואט (1 מגה)

1072 שעות בחזית מזרח כפול 85 = 910 קילו וואט

1072 שעות בחזית מערב כפול 85 = 910 קילו וואט

825 שעות בחזית צפון כפול 85 = 700 קילו וואט

סה"כ: 

מערכת של כ 3,574,000 קילו שנתי – לפי 30 אג' לקילו.

 החזר שנתי: של 1,072,200 ש"ח

תכנון מערכות סולאריות

כסטנדרט הפנל מגיע בגודל של 100 על 200 ס"מ, ישנם עוד שני גדלים מדף – 191 על 365 ס"מ ומידה קטנה של 80 על 40 בייצור מיוחד כדי להתאים לכל סוג וצורה של כל מבנה ניתן להזמין גם מידות קאסטום לפינות המפנה א מפגש עם חלונות, כך שאנו מסוגלים להתאים בדיוק את המערכת אל המידות המדויקות של המבנה וכך להפוך כל משטח שגרתי לתחנת ייצור חשמל שהיא גם חזית אחידה ומעוצבת.

באופן כללי מידות המידות לפנל ביימור מיוחד יקרות יותר למ"ר מאשר פנל סטנדרט וכדאי שהקיר יהייה יעיל וכלכלי ניתן להזמין את הלוחות קצה כפנל "דמה" – ללא התאים הפוטו וולטאים ובכך להוזיל את המערכת ועדיין לשמור על חזית בנראות אחידה כמו אלוקובונד לחיפויים. היות וחזית דרום, מזרח ומערב יפיקו לנו את המירב מאנרגיית השמש ניתן לשקול לשם פנל סולארי "דמה" באותו העיצוב גם לחזית צפונית 


באופן זה ניתן לייצר רפרפות להצללה המבנה וורטיקליות או אנכיות (ראו תמונה בהמשך) אשר יעניקו יעילות אנרגטית בקירור הבניין ועל הדרך יאספו את אנרגיית השמש ויעזרו לאיפוס יעד במדינה לשנת 2050 , יעד זה יוכל לקרות רק ניישם את כל האפשרויות לאנרגיה ירוקה ומתחלפת – אנו כאן לתמוך עם חיפויים, קירות מסך, מעקות, מחסומי רעש לתחבורה ורק התחלנו… במחלקת הפיתוח של מיטריקס יש אב טיפוס למדרכות, חניות ופיתוחים רבים נוספים!


פנל מבודד סולארי

פתרון הפאנלים המבודדים מציע חזית סולארית מייצרת חשמל במילוי קצף מבודד כדי להציע פתרון מושלם למבני מסחר ותעשייה כתחליף לקיר. הפנל הינו פוליאוריטן חסין אש ומגיע במגוון רחב של עוביים, משני צדדיו יש אלומיניום  והחיבור בין פנל לפנל הינו זכר – נקבה. כמות ייצור החשמל משתנה מטקסטורה אחת לשנייה ונעה בין 390W ל – 250W תלוי בגוון הכללי של הפנל הסולארי אשר מוצמד לפנל.

כלל חיבורי החשמל רצים ע"י מחברי mc-4 סטנדרטים בגב ומועברים אל חדר השירות לפי תוכנית

החיפויים עמידים בפגעי מזג האוויר ומציגים יכולות בידוד תרמי ואקוסטי המוסיפים למעטפת הבניין עוד מעבר ליכולת הייצור הסולארית, בעלי עמידות עם תקן אש ישראלי, אמריקאי וקנדי – תקן ישראלי 755 ותקן אש 921

לצורך ייעילות אנרגטית מומלץ להציב בגג המבנה מערכת מטזים אשר תפעל בחודשי הקיץ בשעות הבוקר המוקדמות ובכך תסיר אבק מצטבר ותשמור על מעטפת המבנה מצוחצחת ויעילה יותר- מדובר על כ בין 7 אחוז ל 20 אחוז שיפור בחיסכון לסולארי – רק בחודשי הקיץ היות ובחורף הגשם שוטף את המבנה.. ככה שעניין המתזים אינו קריטי היום והגששם בישראל מפתיע גם במאי – יוני לפעמים..

מבחינת אורכים ניתן לשלב שני פנלים פוטו וולטאים על גני הפנל הפוליאוריטן וככה להגיע לגובה במכיפות של 2 מטר, 4 מטר ו – 6 מטר אורך פנל, הרוחב הינו כ 100 ס"מ תמיד. פרופילי סף עליון, סף תחתון, סגירות צד וסגירות לפתחי חלונות מבוצעים עם פרט סטנדרטי מעולם החיפויי קירות ויש מידע נוסף על אופן ההתקנה במרכז המידע והמשאבים באתר שלנו.



מערכות סולאריות חדשות

פתרון מצוין שאנו מציעים במקום זכוכיות או חלונות הוא שימוש בזכוכית סולארית מפאנלים המייצרים מערכת סולארית המתאימה בכל קיר או מבנה קיים. אנו משתמשים בפרופילים החלולים של המערכת כדי ליצור חיווט נסתר שאינו מפריע בעין לעיצוב המתמשך של הקיר או המשטח. 

מערכות קיר מסך סולארי

עוד תכונה שתוכלו להוסיף למבנה המתוכנן, היא הגנה מחדירת מי גשם מבעד למעטפת המבנה שלכם. זאת בזכות מסך גשם מובנה בחזית המווסת ומנטרל חדירה גשים תוך שמירה על אוורור. 

המערכת שלנו יכולה להציג את התכונות הנחוצות ממסך גשם מבני. שכבת מגן חיצונית, שכבת מחסום אוויר פנימית וחלל וויסות לחצים הנאטם מצדדיו. כמו כן, המערכת לא דורשת הרבה תחזוקה ולא דורשת חומרי איטום. יידרשו רפרפון לשיחרור אוויר חם אשר עולה במעטפת המבנה בין שכבת הקיר לפנל הסולארי ובכך יעניקו יעילות אנרגטית למבנה, כמובן שיידרש סט פרטים מסודר עם מחשבה לסגירות מרווח זה בין החלונות והפתחים ע"י אלומיניום ומחשבה לדגש אטימות מוחלטת בכל המפגשים והספים, לפנל הסולארי זכוכית מחוסמת בעובי של 3.2 ממ אשר מודבקת לפנל Honeycomb – הוניקומב (ממונח הכוורת של הדבורים) בעובי 19 ממ עם אלומיניום משני צדדיו דבר המשפר את בידוד המבנה ומעניק חוזק עומס לפנל עצמו אשר מגיע בעובי סטנדרטי של 25.4 ממ 


קיר מאוורר למתקדים – במידה ומעוניינים התרחקות גדולה ממבנה או ליצור קיר על מעטפת המבנה ללא קירות כדוגמאת קיר מסך חיצוני בעל יכולת ספיגת עומס ואנרגיה קינטית באופן משמעותי ניתן להזמין את עובי האלומיניום של גריד "הוניקיוב" בעובי תא גדול יותר וכן גם את עובי האלומיניום, במרכז המשאבים תמצאו טבלאות עומס (solar panel lateral load capacity) בהתאם לסוג הגריד המיושם בפנל הסולארי.



חברות להתקנת מערכות סולאריות

זכוכית סולארית לקירות מסך 

המערכת בעלת הציפוי הכפול משתמשת בשתי צורות מעטפת מבנה, מה שמאפשר זרימת אוויר בחלל שבין השכבות. אנו מספקים פתרון ליצירת אנרגיה סולארית למבנים בעלי מעטפת כפולה, משלבים טכנולוגיות לייצור סולארי של אנרגיה ומשפרים את יעילות ועלויות המבנה. 

הפאנל הסולארי היוצר את המערכות הסולאריות שלנו יכול להיות מיצר כדי להתאים בכל תצורה קיימת במבנים קיימים להתחדשות עירונית או בתכנון של בנייה חדשה כמעטפת סולארית המתאימה בדיוק למבנה המתוכנן וזאת בזכות הייצור המקדים שאנו מציעים. תוכלו להפוך גם פאנלים ניידים או זזים לפאנלים סולאריים המסוגלים לשנות זווית בהתאם לכיוון השמש.

המדריך למערכות סולאריות

מערכת סולארית ביתית

התקנת מערכות סולאריות מסחריות

בשנים האחרונות עולה המודעות לניצול והפקת אנרגיה סולארית. כחברה המובילה בהתקנת פאנלים סולאריים, חברת יוניקיט אנרגיה מנגישה לכם כאן מידע על החידושים הקיימים בתחום מערכות סולאריות. ניתן לשלב מערכות סולאריות במקומות פחות קונבנציונאליים כמו מרפסות, קירות ועוד. מגוון החומרים הקיים כולל זכוכית סולארית, חיפוי סולארי ועוד. כך שאם אתם מעוניינים להתקין מערכת סולארית ביתית, כדאי שתדעו שהמערכת לא אמורה להזיק לנראות המבנה.

התקנת מערכות סולאריות ביתיות

המודעות לסביבה ירוקה עולה עם השנים וכך, הנושא זוכה לסיקור נרחב ולתמיכת ארגונים הדואגים לאיכות הסביבה. אבל כל אדם מפוקח יכול להבין את הפוטנציאל הקיים באנרגיה סולארית. השמש המחממת את כדור הארץ, זורחת כבר אלפי שנים מידי יום, היא לא הפסיקה לזרוח ועוצמות החום שלה, משמעותיות. את האנרגיה המתקבלת ניתן להפוך לאנרגיה חשמלית זמינה. אנרגיה המופקת מהשמש מכונה אנרגיה סולארית. מדובר באנרגיה נקייה המיוצרת בצורה קלה, ללא צורך בזיהום אוויר.
אף אחד לא משלם לשמש כדי שהיא תזרח… והיא ממשיכה לזרוח עלינו מידי יום. כך שמדובר באנרגיה מתחדשת זמינה כל יום מחדש ומלבד התקנת המערכת שתפיק את החשמל, אין צורך בהשקעה נוספת.

מערכות חשמל סולאריות

השמש פולטת פוטונים שהם בעצם יחידות אנרגיה. פוטונים אלו יכולים להפוך לאנרגיה סולארית אם יהיה מי שידע לקלוט אותם ולהמיר אותם לחשמל. מערכת סולארית היא מערכת הכוללת לוח סולארי שקולט את הפוטונים, ממירים ההופכים את האנרגיה לחשמל וסוללות אחסון המאחסנות את החשמל שהופק לעת השימוש. המערכת הסולארית היא מעגל חשמלי. לוח סולארי הקולט את יחידות האנרגיה. משני צידי הלוח מחוברים מוליכים וכך נוצר זרם חשמלי.

המערכת הסולארית כוללת לוחות סולאריים המכונים גם פאנלים. כל פאנל סולארי מורכב מתאים סולאריים פוטו וולטאיים שיכולים לקלוט יחידת אנרגיה ולהוליך אותה הלאה, למוליכים.

מערכות אנרגיה סולארית

כל לוח סולארי כולל מספר רב של תאי פוטו וולטאיים. כל תא כזה יכול לקלוט יחידות אנרגיה וכך, הפוטונים חודרים לתאים הפוטו וולטאיים, והופכים את הלוח לשדה חשמלי. אל הלוח מחוברים משני הקצוות מוליכים, אחד חיובי ואחד שלילי, וכך נוצר מעגל חשמלי אותו ניתן לנתב לאספקת חשמל סדירה. את הזרם הישיר שנוצר ממירים באמצעות ממירים ייעודיים לזרם AC שהוא זרם לא ישיר וכך, ניתן לעשות שימוש בחשמל המיוצר.

הסיבות לבחור בהתקנת מערכות סולאריות

עם התקדמות השנים יותר ויותר אנשים מגלים את האפשרות להנות מחיסכון בעלות החשמל וכך, הם פונים לברר על האפשרות להפיק אנרגיה סולארית. מערכת סולארית ביתית מאפשרת לבעל הנכס לחסוך בעלויות החשמל שלו, להנות מחשמל זמין ונגיש. ולא רק. ריכזנו כאן את הסיבות העיקריות לבחירה זו.

חסכון בעלויות חשמל בשוטף​

את החשמל הסולארי המופק, מנתבים ללוח החשמל הביתי וכך חוסכים בעלויות החשמל. רק לצורך הדוגמא, מכל לוח סולארי של 10 מ"ר ניתן להפיק 1 קילוואט חשמל בשנה, כך שמדובר בכמות חשמל נאה. המערכת מותקנת על גג הדירה, לוח החשמל הביתי מקבל את אספקת החשמל ונאגרת. אם אין לדייר צורך בכמות החשמל המופק, הוא מוכר את עודפי החשמל שלו לחברת החשמל וכך, חשבון החשמל שלו יזכה גם בצריכת חשמל נמוכה וגם בזיכוי על החשמל שנמכר – בהתאם לחוזה שנחתם עם חברת החשמל.

רווח כספי מחיפוי קירות במערכות סולאריות

עלות ההתקנה היא יקרה יחסית, אך למרות זאת, עדיין מדובר בהשקעה רווחית הנחשבת להשקעה בטוחה כמעט ללא סיכון. הר י מכל 10 מ"ר של לוח סולארי, ניתן להפיק 1 קוט"ש חשמל. על פי תעריף חברת החשמל, על כל קוט"ש ניתן לקבל 0.48 אגורות. אם נחשב את הרווח המתקבל בשנה מלוח סולארי של 10 מ"ר, נגיע למעל 900 שקל. אם יש לכם מערכת סולארית גדולה יותר, גם הרווח יהיה גדול יותר. אורך חיי המערכת הוא 20 שנה לכל הפחות. כך שבחישוב כולל ניתן להרוויח ממערכת כזו מעל 200 אלף שקל במצטבר.

למרות עלויות ההתקנה הגבוהות שמגיעות בממוצע לחמישים אלף שקל, עדיין ההשקעה ריווחית. את עלויות ההשקעה מרבית המשקיעים מכסים כבר בשמונה השנים הראשונות ואפילו עוד קודם לכן, וכך, יתר החשמל שהם מקבלים הוא חינמי, ללא עלות כלל. ולא רק זאת, אלא שהם מרוויחים מעודפי החשמל רווח כספי נחמד. 

מערכות סולאריות ירוקות לסביבה

השמש לא מפסיקה לזרוח. היא לא מזהמת את האוויר וכדי לייצר חשמל סולארי אין צורך לזהם אוויר. עמותות ופעילים למען השמירה על סביבה ירוקה מתמרצים את השימוש במערכות סולאריות ביתיות. כיום, דיירים המעוניינים לקבל משכנתא זולה יותר, יכולים לבנות בשיטה המשמרת את הסביבה ולקבל הלוואת משכנתא ירוקה בעלת תנאים טובים יותר מהלוואות אחרות. אין ספק כי מערכות כאלו מפחיתות את זיהום האוויר.

אילו סוגי מערכות סולאריות קיימות?

פאנלים סולאריים

פאנל סולארי הוא הרכיב המרכיב את כל סוגי המערכות הסולאריות המסחריות והביתיות שקיימות. עם התקדמויות וחידושים טכנולוגיים הפאנלים נהיו מגוונים יותר ומציעים אפשרויות רבות ליישום מערכות סולאריות על גבי משטחים שונים.

זכוכית סולארית
לוח סולארי שקוף / חצי שקוף או אפילו צבעוני עשוי זכוכית הוא הדבר העכשווי. זכוכית סולארית מתאימה לשילוב כמעקה מרפסת, חלונות משרד, חלונות בניין ועוד. הזכוכית ניתנת להתאמה בהתאם לאופי העיצוב של הבניין וכך ניתן לשלב אותו על מבנה קיים ולא צריך שהמבנה יהיה חדש מקבלן.

חיפוי סולארי
חיפוי קירות צריך להיות יפה, וכשניתן לשלב את החיפוי עם תועלת, למה לא לשלב בין השניים? חיפוי סולארי הוא לוחות סולאריים המשמשים לחיפוי קיר. מגוון הדגמים והעיצובים הוא גדול. החיפוי הסולארי משדרג את רמת החיפוי ונראות המבנה הופכת למרשימה יותר.

גג סולארי
מרבית המערכות המוכרות לנו מותקנות על הגג. אך כאשר מדובר במערכת סולארית תעשייתית, לא יהיה אכפת לאף אחד נראות הלוחות והגג. אך כאשר מדובר בדירת יוקרה, כדאי לדעת שניתן לרכוש לוחות סולאריים המדמים צורת רעפים. הנראות שלהם מרשימה, ניתן לבחור בין עיצובים וצבעים שונים והתוצאה מושלמת.

איך מרוויחים כסף ממערכות סולאריות?

אם אתם מעוניינים להתקין מערכת סולארית בשטח שיש לכם, תצטרכו קודם כל לפנות לחברה העוסקת בתחום התקנות. חברת יוניקיט אנרגיה הנחשבת לחברה המובילה בתחום, מלווה את המשקיע מרגע הפנייה ועד שהוא רואה רווחים מהמערכת. לפני הכל חשוב לבדוק את היתכנות ההתקנה. לא לכל אחד יש שטח מספק על גג הדירה להתקין מערכת סולארית. חשוב שהפאנלים יוצבו במיקום שיאפשר להם לקלוט כמה שיוצר קרני שמש ומצד שני, שהם גם לא יהיו חשופים יותר מידי לנזקים אפשריים. לאחר שהחברה רואה שיש היכן למקם את המערכות והיא מתכננת את ההצבה הצפויה, ניתן לפנות ליתר הנושאים המצריכים טיפול: בירוקרטיה ומימון. החברה תדאג להיתרים הנדרשים להתקנת מערכות סולאריות, תפנה אתכם למקורות מימון כדי לגייס מימון בקלות וכך, לאחר ההתקנה, השמש מתחילה לייצר לכם כסף ואתם מתחילים להרוויח.

תפוקת חשמל מאנרגיה מתחדשת לאורך שנה אחת
יצור אנרגיה ממוצע לאורך השנה לפי חודשים

בדיקת קיר מסך סולארי סרטון

מערכות סולאריות בישראל

מערכות סולאריות בישראל? שאלה טובה. ובכן, יש בעיקרון מספר גורמים שיכולים להשפיע על הצבת מערכות סולאריות בשטחי ישראל, ולגרום לכך להיות החלטה דיי טובה או מועילה. בייחוד ללקוח הפרטי, נגיד. ובכן, יש שיגידו (בעיקר ברחבי האינטרנט) הבניה בארץ היא נמוכה, באופן יחסי – הרי כך נאמר על ידי אנשים מסוימים – כך שאנשים יכולים להתקין מערכת סולארית בדירת קרקע, או בבניין משותף, ולהתחלק בהכנסות עם שאר הדיירים. איך זה קשור לכך שהבנייה בישראל מדווחת להיות יחסית נמוכה? איננו יודעים. האם היא באמת כזו? איננו יודעים. אך רק מאפשרים כאן את הדיווחים שמצאנו, את הסדר שכל אחד יעשה לעצמו. הלאה. מה שכן, שהוא כנראה כן נכון – בישראל יש כמות גדולה של שעות שמש בשנה – אותן ניתן להתמיר לכדי אנרגיה סולארית. במישור החוף יש משהו כמו 16 שעות, ועד 23 שעות במצפה רמון – שזה מדהים. 

.
product image
Rating
1star1star1star1star1star
Rating
5 based on 3 votes
Brand
יוניקיט אנרגיה
Product
מערכת סולארית מסחרית
Price
ILS 800
Availability
Available in Stock
energy-500-logo
השאירו פרטים

חייגו:

דילוג לתוכן