לוחות סולאריים

את אנרגיית השמש ניתן לנצל ולהפיק ממנה אנרגיה סולארית. מהו לוח סולארי, מה חשוב לדעת לפני התקנת מערכת סולארית ביתית או בכלל כל פאנל סולארי. צוות יוניקיט אנרגיה שמח להנגיש לכם מידע בנושא פאנלים סולאריים. התחום מתפתח ללא הרף וכיום ניתן לבצע גם חיפוי סולארי. אם חיפשתם לדעת איך זה עובד, אתם מוזמנים להמשיך איתנו.

לוחות ופאנלים סולאריים

לפניכם הדגם הסטנדרטי של פאנל סולארי לחיפוי קירות שתוכלו למצוא רק ביוניקיט אנרגיה בייבוא בלעדי מחברת מיטרקס העולמית. דגם זה יכול להיות בכל עיצוב ובהתאמה לבנייה על גבי קירות קיימים או לבנייה של קיר סולארי העומד בפני עצמו או לחילופין, קיר מסך מזכוכית סולארית. 

בלוחות הסולאריים שלנו ההתקנה היא קלה. הפאנלים בנויים בצורה כזאת שהחיווט ממוקם בצורה בטיחותית ונסתרת בגב הלוח. 

אנו משווקים לוחות ופאנלים סולאריים המתאימים בקלות לבניית מבנים חדשים או לשילוב במבנים קיימים. המסגרת הסטנדרטית מבטיחה קלות ועמידות, זרימת חשמל חלקה ללא הפרעהעל ידי חיווט נסתר היוצר לוח אסתטי היוצר חשמל במערכת סולארית המורכבת על גבי כל סוג משטח באופן הבלתי נראה לעין.

לוח סולארי סטנדרטי עם מסגרת
לא מוגבלים בצבע של הפאנל

לוחות סולאריים מעוצבים

לפניכם הדגם הסטנדרטי של פאנל סולארי לחיפוי קירות שתוכלו למצוא רק ביוניקיט אנרגיה בייבוא בלעדי מחברת מיטרקס העולמית. דגם זה יכול להיות בכל עיצוב ובהתאמה לבנייה על גבי קירות קיימים או לבנייה של קיר סולארי העומד בפני עצמו או לחילופין, קיר מסך מזכוכית סולארית. 

בלוחות הסולאריים שלנו ההתקנה היא קלה. הפאנלים בנויים בצורה כזאת שהחיווט ממוקם בצורה בטיחותית ונסתרת בגב הלוח. 

אנו משווקים לוחות ופאנלים סולאריים המתאימים בקלות לבניית מבנים חדשים או לשילוב במבנים קיימים. המסגרת הסטנדרטית מבטיחה קלות ועמידות, זרימת חשמל חלקה ללא הפרעהעל ידי חיווט נסתר היוצר לוח אסתטי היוצר חשמל במערכת סולארית המורכבת על גבי כל סוג משטח באופן הבלתי נראה לעין.

איך אפשר להתקין לוחות סולאריים על קירות?

התקנת לוחות סולאריים

לרשותכם מגוון של לוחות סולאריים להתקנה על קירות, גגות וכפריטים קבועים במבנים כמו מעקות זכוכית סולארית וקירות מסך. התקנת לוחות סולאריים היא תהליך המערב מספר הליכים נפרדים שלכל אחד מהם זמן ביצוע אחר. תהליך התקנת המערכת הסולארית הוא יחסית מהיר, במיוחד עם מערכת סולארית של מיטרקס המתוכננת להתקנה קלה באמצעים קיימים. בנוסף להתקנה של הלוחות הסולאריים יש ליצור חיבור חשמל לארון החשמל, מה שמבוצע על ידי חשמלאי מוסמך וכמובן, הליך הסדרה מול חברת החשמל במידה ורוצים להיות מחוברים לרשת החשמל הארצית ולמכור עודפי ייצור חשמל מהמערכת הסולארית הפרטית שלך.

לוחות סולאריים מחיר

כמו שכתוב כבר בכל האתרים התחום הסולארי, מחיר של לוח סולארי ירד בצורה משמעותית בשנים האחרונות והפך למוצר שבעלי בתיפ בשוק הפרטי יכולים לקבל גישה אליו מבחינת כדאיות העלות. אל מה שצריך לקחת בחשבון  לגבי מערכת סולארית והמחיר של לוחות סולאריים הוא החזר ההשקעה. בחיפוי קירות רגיל או בפרגולה רגילה, במבנים קיימים, אין לכם כלל החזר השקעה ממשטחי המבנה, אך עם מערכות של לוחות ופאנלים סולאריים של יוניקיט אנרגיה ומיטרקס העולמית, אתם יכולים להתחיל ליצור תשואה והחזר השקעה אמיתית מהמשטחים הלא מנוצילים שלכם ואף להרוויח לאחר שתוחזר ההשקעה על עלות המערכת.

לוחות סולאריים לבית

עד היום מה שהיו מתקינים על בתים היה מוגבל לגגות סולאריים בלבד. אנו מציעים לוחות סולאריים להתקנה על קירות ומשטחים מאוזנים, משופעים ותלולים. 

בהחלט יכול להיות משתלם להיות ספק האנרגיה של עצמך הן מבחינה כלכלית והן לסביבה.

בתים פרטיים בישראל יש בשפע, הפוטנציאל של חיבור חזיתות כל הבתים בישראל לכדי רשת חשמלית ארצית שכולה תוצר של אנרגיה ירוקה סולארית, הוא אדיר. השינוי החל ברגע שנולד המוצר שמאפשר לנו להתרחב להתקנת לוחות סולאריים מעבר לגגות הבתים והמבנים. 

עוד מגבלה שתמיד הפריעה לבעלי בתים פרטיים ומתכנני מבנים מכובדים, הוא המראה הויזואלי של הפאנלים והלוחות הסולאריים שאנו מכירים. זהו לא מראה אסתטי ומעוצב כפי שנרה להציג על מבנה ממותג של חברה או מבנה ציבורי מרשים וכן, לא על בית פרטי המייצב אותנו. לכן, לנו יש את הפתרון המושלם להביא את העיצוב אל עולם הסולאר.

לוח פאנל סולארי בעיצוב עץ

לוח סולארי במראה העץ הטבעי, מתאים לחיפוי מבנים ובתים פרטיים, למדו עוד על החיפוי הסולארי בדף: חיפוי קירות סולארי

לוח פאנל סולארי בעיצוב שיש

לוח סולארי מעוצב לייצור חשמל בכל משטח

לוח סולארי בעיצוב עץ מעושן
לוח סולארי בעיצוב שיש

לוח סולארי עם כוורת אלומיניום

המטרה של מילוי כוורת אלומיניום בשכבות הלוח הסולארי היא התאמה של הפאנלים להתקנה כאלמנט חזית עצמאי המאפשר לבנות קיר סולארי או קיר זכוכית וקיר מסך סולארי שכולו בנוי מלוחות המסוגלים לייצר חשמל מהשמש ישירות מהמבנה.

הכוורת בנויה בתאים במבנה של "חלת דבש", זה מעניק ללוחות יתרונות ותכונות המגבירות את איכות הפאנל הסולארי. היצועים גבוהים יותר, חיי מוצר ארוכים יותר וטמפרטורה נמוכה יותר אשר מביאה את יכולת ייצור החשמל של כל לוח סולארי למקסימום בתוספת של 3.2 אחוז יותר אנרגיה פר פאנל.

לוח סולארי עם כוורת אלומיניום

ממה לוח סולארי בנוי?

יש מי שיכנה לוח סולארי בשם פאנל בסולארי וזה אותו הדבר. כל לוח כזה מורכב מתאים פוטו וולטאיים שהם בעצם הרבה תאים סולאריים. כל תא סולארי מורכב מסיליקון והם משמשים כמוליכים. אל תאים אלו מחברים מוליכים משני הצדדים וכך מקבלים מעגל חשמלי. כמו שציינו קודם לכן, ניתן להגדיל את כמות האנרגיה על ידי חיבור לוחות סולאריים רבים אחד לשני.

קליטת אנרגיה סולארית

כדי שהאנרגיה לא תלך לאיבוד, פורסים פאנלים סולאריים. כל לוח סולארי מכיל תאים רבים. כל פוטון החודר אל תא כזה, משחרר אלקטרונים וכך, לאחר חיבור מוליכים לתא הסולארי, ניתן לקבל מעגל חשמלי המספק זרם חשמל. כל פאנל סולארי מורכב מתאים סולארים רבים. ניתן לחבר מספר פאנליים סולאריים יחד, אחד אל השני ובכך להגדיל את כמות החשמל המתקבלת.

סוגי פאנלים ולוחות סולאריים

את הפאנל הסולארי המוכר לנו, ניתן למצוא במגוון ווריאציות התקנה. ניתן להתקין פאנל סולארי על גג פרגולה, על גג בניין או אפילו על קיר. כאן נרחיב על האפשריות הפופולאריות בהן אנשים בוחרים להשקיע במערכות כאלו.

צוות מרים בידיים לוח סולארי

איך פועלת מערכת סולארית?

"ההסבר המהיר"

אנרגיית השמש משחררת חום לכור הארץ. השמש מחממת אותנו אבל לא רק, היא משחררת אנרגיות חום עוצמתיות. יחידות אנרגיה אלו מכונות "פוטונים" וכלל הפוטונים המשוחררים לכדור הארץ במשך שעה אחת, עשויים להספיק לייצור אנרגיה סולארית לכל העולם כולו למשך 365 יום.

איך תהליך ייצור האנרגיה הסולארית מתרחש

פוטונים משתחררים ומגיעים אל כדור הארץ ואם לא פורסים פאנלים סולאריים, יחידות אלו עלולות ללכת לאיבוד וזה מה שקורה לעיקר אנרגיית השמש. בשנים האחרונות המודעות לאפשרות לקבל אנרגיה סולארית באמצעות מערכת סולארית עולה. וכך, השימוש בחשמל סולארי הולך ועולה. בישראל, עדיין סך כמות החשמל המופק מאנרגיית השמש הוא נמוך מ-3 אחוז מגובה האנרגיה המיוצרת.

לוחות סולאריים על גג הבית

האופציה הרווחת ביותר היא לבנות מערכת סולארית ביתית. על גג הבית מתקינים פאנלים סולאריים, מחברים אותם אל מוליכים וממירים המפיקים מהאנרגיה המצטברת חשמל זמין לשימוש, וכך, ניתן לתפעל את הבית באמצעות חשמל סולארי. החשמל המופק משתנה בהתאם למיקום הפאנלים וכמות השמש במקום. לכן, לא מתבססים רק על חשמל סולארי בבניית מערכת כזו, אלא מחברים מערכת סולארית ביתית לדירות בהן יש חיבור לחשמל מחברת החשמל. כך, כאשר יש עודף חשמל, החשמל הסולארי נמכר לחברת החשמל ובעל הדירה מזוכה על כך בחשבון החשמל שהוא מקבל.

גג סולארי יכול להיות מותקן על דירה למגורים, על גג רפתות ומרלו"גים ועל גגות חקלאות ענקיות. גג סולארי יכול להיראות ממש כמו רעפים. מדובר בלוח סולארי ממוסגר, שיטת ההתקנה זהה להתקנת גגות רגילים והיא פשוטה ומהירה. הנראות האסתטית של הגג לא נפגמת, אלא ההפך הוא הנכון, הלוחות מוסיפים יוקרה למראה הגג. יש גגות סולאריים שקשה להבחין שהם כאלו.

תהליך התקנת גג סולארי

מה המחיר של מערכת סולארית ביתית?

מחיר של מערכת סולארית בעקרון, מדובר בהשקעה מכובדת אך עם החזר השקעה מלא, שהוא גם תהליך הכולל גיוס מימון לבניית המערכת הסולארית, חתימת חוזה עם חברת החשמל על אספקת החשמל העודף וכמובן, התקנת המערכת. מערכות חשמל סולאריות מצריכות תחזוקה אחת למספר שנים. המערכות המסופקות על ידי יוניקיט אנרגיה מתאפיינות בצורך כמעט אפסי בתחזוקה תודות לציפוי המיוחד שלהם. אט אט יותר ויותר אנשים מגלים את האפשרות להרוויח כסף מהקרניים המחממות את גג הבית שלהם. עם השנים מחירי התקנות מערכת סולארית ביתית הפכו לנגישות יותר וכיום, מי שמעוניין לרכוש נכס ולקבל הלוואה מועדפת, בוחר לבנות את הדירה בבנייה ירוקה הכוללת מערכת סולארית.

צוות התקנות מערכות סולאריות

זכוכית סולארית

יש לא מעט פאנלים סולאריים המיוצרים מזכוכית מחוסמת. זה יכול להיות זכוכית שקופה, חצי שקופה או אפילו אטומה. הדוגמאות ניתנות לבחירה. את הזכוכית הסולארית משלבים על פי רוב בתחנות אוטובוס, שלטי חוצות, חלונות, מעקות מרפסת ואפשריות השילוב הן בלתי מוגבלות.

מעקה סולארי

יוניקט אנרג'י מייבאה מעקות סולאריים של חברת מיטרקס. מעקה סולארי משמש כמעקה, אך הוא בעצם לוח סולארי והוא קולט אנרגיה סולארית ההופכת לחשמל. הנראות החיצונית של המעקה לא נפגמת והאפשרויות לבחירת גוון המעקה המתאים הן מגוונות. רבים בוחרים לשלב מעקה סולארי במעקה מרפסת הבית שלהם. בנייני משרדים המעוניינים לחסוך בעלויות החשמל ולתרום לעולם ירוק יותר משלבים את המעקות הסולאריות על מרפסות כל המשרדים. המעקה הנבחר יכול להיות שקוף מזכוכית מחוסמת בעיצוב שמותאם למראה הבניין.

לפני חידוש במעקה סולארי

חיפוי קירות סולארי

לא מעט קבלנים בוחרים לשלב בחזית הבניין קירות סולאריים המשדרגים את עיצוב ורמת הבנייה. מגוון העיצובים והדוגמאות לשילוב על הפאנלים הסולאריים הוא בלתי מוגבל. מדובר בלוחות קלי משקל וניתן לשלב אותם גם על בנייה קיימת. ההתקנה פשוטה ורגילה. הדיירים נהנים מתפוקת חשמל המגיע מחיפוי הקיר של הנכס שלהם. מערכת כזו מקפיצה את ערך הנכס בצורה משמעותית.

חיפוי בית במערכת סולארית לייצור חשמל

יתרונות הקמת מערכת אנרגיה סולארית

  • מדובר באנרגיה שמשיכה להתחדש לעולם כל עוד והמערכת תקינה. השמש לא מפסיקה לזרוח וכל עוד היא זורחת, ניתן לנצל את האנרגיה שהיא מספקת ולהפוך אותה לאנרגיה ידידותית.
  • ניתן להפיק חשמל סולארי בקלות וכך יישובים הנמצאים ביישובים מרוחקים מחיבור לחשמל, יכולים להנות מחשמל סולארי ולהמשיך לגור במקום ישוב מרוחק מבלי לפגוע באיכות רמת החיים שלהם.
  • סביבה ירוקה – פעילים למען השמירה על סביבה ירוקה פועלים רבות למען החדרת המודעות לעדיפות להקים מערכות אלו. וזה קורה בגלל שהן מאפשרות לחסוך בזיהום אווירא הנדרש לצורך ייצור חשמל בדרך המסורתית.
  • רווח כספי – התקנת מערכת סולארית ביתית היא השקעה משתלמת שמחזירה את עצמה. בעת ההתקנה על המשקיע לגייס סכום לא מבוטל לצורך רכישת והתקנת המערכות, אך לאחר מכן הוא מעביר את עודפי החשמל אל חברת החשמל ומקבל תמורתם כסף. ניתן להקטין את חשבונות החשמל המתקבלים תודות לחשמל הסולארי המתקבל.
  • התחזוקה הנדרשת היא קלה ואפשרית. ניקיון של הלוח הסולארי ובמרבית המקרים אין צורך ביותר מכך.
מתקין לוחות סולאריים על בית

מגבלות של התקנת לוחות סולאריים על גגות

צריך שטח

כל התקנה של לוח סולארי מצריך שטח נרחב. כאשר מדובר על מערכת סולארית ביתית או מסחרית, הלקוח ירצה לייצר כמה שיותר חשמל, בין אם כדי להרוויח ולהשתמש בחשמל המיוצר ובין אם כדי למכור אותו לחברת החשמל ולהרוויח כספית. לצורך כך יהיה על המשקיע להקדיש שטח נרחב להתקנת המערכות הסולאריות. אם ניקח לדוגמא בית עסק המעוניין לייצר כמה שיותר חשמל, נראה שהחשמל שהוא צורך הוא גבוה ממה שהשטח שלו יכול לספק עבורו. השטחים הנדרשים לייצור חשמל סולארי הם נרחבים ולא תמיד יש את האפשרות להתבסס על חשמל סולארי בלבד. מסיבה זו מערכת כזו מותקנת לצד החיבור לחשמל תעשייתי. לכן התרחבות אל התקנת לוחות סולאריים על חזיתות וקירות מבנים ולשטחים חדשים עושה הרבה שכל בעבור גופים רבים ובעלי בתים.

עלות משמעותית- אך מחזירה את עצמה
מחיר התקנת מערכת סולארית הוא לא זול. נדרשת השקעה ראשונית מאוד גבוהה כדי להתקין מערכת כזו. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו השקעה כזו. מסיבה זו קמו גופי מימון המעוניינים לעודד את ניצול האנרגיה וכך, הם מממנים מערכות כאלו במימון מלא. חשוב לציין שהעלות מחזירה את עצמה תוך 10 שנים בממוצע, תלוי בכמות האנרגיה המיוצרת ולרווחים המתקבלים מחברת החשמל.

מתבססת על אנרגיית השמש
כאשר השמש לא זורחת, לא ניתן לייצר חשמל. כך שהמערכת מנוצלת רק בחלק מהזמן. בסופו של דבר מתקינים מערכת כזו בנוסף לחיבור לחברת החשמל. בזמנים שהשמש לא זורחת, לעת ערב, לאחר השקיעה או אפילו בימים מעוננים וגשומים, המערכת לא מקבלת את אנרגיית השמש וממילא היא גם פחות יעילה באותה תקופה.

כמה זמן לוח סולארי יכול לשמש?

אורך החיים של פאנל סולארי משוער הוא שלושים שנה בהערכה זהירה מאוד. ייתכן מאוד שאורך החיים של הלוחות הסולאריים יכולים להחזיק מעמד ולשמש לתקופה ארוכה יותר. כיום לא ניתן לקבל הערכה מדויקת בעיקר בגלל הסיבה שמרבית המערכות הסולאריות במשק שנבנו בטכנולוגיות החדישות של היום, הן בנות פחות מעשרים שנה ולכן לא יודעים לתת הערכה מדויקת לגבי תוחלת החיים שלהם.

כמובן שיש בלאי טבעי בכל לוח סולארי. אבל למרות שהלוחות עומדים בגג שהוא מקום רגיש ונגיש לרוחות, נזקי מזג אוויר ושינויים בטמפרטורה, עדיין אחוז הבלאי עומד רק על חצי אחוז בשנה. בסופו של דבר, לוחות סולאריים ישנים שיוצרו שטכנולוגיות ישנות הוכיחו את עצמם ורבים מהם הצליחו לייצר חשמל סולארי גם לאחר 30 שנה מיום ההתקנה שלהם. הממוצע במערכות סולאריות ישנות נע בין שלושים לשישים שנה. חשוב לציין כי ככל שהמערכת מבוגרת יותר, היא  מייצרת פחות חשמל – בהתאם לבלאי שהיא חווה. אבל עדיין מערכת סולארית ישנה תפיק 85% חשמל חינמי סולארי מכמות החשמל שהמערכת הייתה מייצרת כשהיא הייתה חדשה. 

איך מתחזקים פאנל סולארי?

כמו כל דבר בעל אורך חיים ארוך טווח, מערכת סולארית גם היא דורשת תחזוקה. בגלל שעיקר הבלאי שמערכות אלו חוות מגיע מנזקי מזג אוויר, שינויי טמפרטורה, לכלוך מצטבר ונפילות פריטים על הלוחות עצמם, הטיפול התחזוקתי יתמקד במניעת הבלאי. לצורך כך עוד לפני ההתקנה איש מקצוע יתכנן את המיקום המדויק עליו כדאי להניח את הפאנלים הסולאריים בצורה שתקלוט את קרני השמש בצורה טובה, ומצד שני, שהמיקום יהיה בטוח והלוחות לא יפגעו ככל האפשר. כך שאת הנזק ניתן למנוע כבר בהתקנה נכונה.

הטיפול התחזוקתי יתמקד במניעת הלכלוך והסרת האבק במצטבר והמפחית את יעילות המערכת. מערכת סולארית לא מכיילה חלקים מורכבים אותם צריך לשמן ולתחזק להמשך פעילות. צריך בסך הכל לדאוג לניקיון הלוח עצמו. ההמלצה היא לערוך ניקוי כזה אחת לחצי שנה, מדובר בניקוי פשוט שכל אחד יכול לעשות בכוחות עצמו אם הלוחות ממוקמים במקום אליו הוא יכול להגיע באופן בטוח. אחת לתקופה של חמש שנים כדאי לטפל גם בסוללות ובממירים המחוברים. חשוב לציין שלכל מערכת סולארית מחובר לוח בקרה דרכו ניתן לקבל את נתוני החשמל המיוצר וכך, לעקוב אחר הביצועים. הטכנולוגיה של היום הצליחה לחבר את הנתונים ולהביא אותם ישירות לנייד של בעל הלוחות הסולאריים וכך הוא מקבל התראה על ירידה בכמות החשמל המיוצר. התראה כזו יכולה להצביע על צורך בהחלפת רכיב כלשהו במערכת.

הרווח הכספי מייצור חשמל סולארי

אין ספק כי מי שמשקיע בהתקנת מערכת לייצור חשמל סולארי, נהנה מחיסכון נאה. עלות צריכת החשמל שלו יורדת אוטומטית ואת עודפי החשמל הוא יכול למכור לחברת החשמל ולקבל על כל קילוואט כסף.

לוח סולארי בגודל של עשר מטר רבוע, ייצר 1 קילוואט חשמל. אם נכפיל את מספר הקוט"ש שניתן לייצר שנה נגיע למעל 1600. על כל קוט"ש חברת החשמל משלמת 0.48 אגו"ח. על לוח סולארי של עשר מטר תוכלו לקבל מעל 900 שקל. ככל שהמערכת שלכם תהיה גדולה יותר, גם הרווח יהיה גבוה. אם תכפילו את אורך חיי המערכת ברווח העתידי תקבלו סכום של כמה מאות אלפים בסך הכולל.
גם אם ננכה את עלויות ההתקנה של המערכת הסולארית שהן מאוד יקרות ומשמעותיות לחיסכון המתקבל בסופו של דבר, עדיין הרווח הכולל ישאר משמעותי. עלויות ההתקנה משתנות בהתאם למערכת הנבחרת. המחיר הממוצע של עלות ההתקנה נע על חמישים אלף שקל. כבר לאחר כשמונה שנים עלות ההתקנה מוחזרת. במקרים רבים אף לפני כן, תלוי בכמויות החשמל המיוצר.

מבחינת השקעה, השקעה במערכת סולארית נחשבת להשקעה אלטרנטיבית, עם תשואה יפה של שמונה אחוז מידי שנה ללא סיכון משמעותי. מי שמחפש להשקיע בהשקעה בטוחה שתפיק לו רווחים בקלות, מבלי מאמץ מיותר, פונה לאפיק זה. חשוב לציין שמבחינת המדינה גם יש רצון לעודד את ייצור החשמל הסולארי ולכן, הכנסות מייצור חשמל סולארי עד לגובה של עשרים וארבעה אלף שקל בשנה, פטורים מתשלום מס הכנסה. מערכות סולאריות ביתיות לא מפיקות את כמויות החשמל הללו ולכן, על פי רוב משתמשים במערכות סולאריות ביתיות לא יצטרכו לשלם מס. הכנסה זו לא מצריכה דיווח לרשות המיסים או תשלום אגרות מסויימות כל עוד והיא השקעה ביתית. כך שלא פלא שרבים בוחרים בה דווקא.

הלכה למעשה – איך הופכים לבעלי מערכת סולארית?

הדבר הראשון שחשוב לעשות לפני השקעה כזו היא פנייה לחברה מקצועית העוסקת בייצור והתקנות מערכות סולאריות. יוניקיט אנרגיה כחברה המובילה בהתקנות מערכות סולאריות, מעניקה ליווי לפונים אליה. וכך, לאחר שתפנו לחברה תקבלו ליווי מקצועי שיכלול תכנון המיקום המדויק המתאים להצבת המערכת. לאחר בדיקת ההיתכנות נעבור לשלב המימון והבירוקרטיה. כדי להציב מערכות סולאריות יש צורך באישור מגוון גופים על פי חוק. את ההיתרים הנדרשים אנו ננפיק וכך, לאחר השגת כל ההיתרים הנדרשים, יחד עם המימון (שיחסית להשקעות אחרות, קל מאוד לקבל אותו), נבנה עבורכם את המערכת המתאימה ביותר לנתונים שלכם. ההתקנה עצמה לא אורכת זמן רב וכבר לאחר ההתקנה תוכלו להתחיל לראות את החיסכון המתקבל. ההחלטה אם להשתמש בחשמל המיוצר היא שלכם. יש מספר תוכניות תשלום על חשמל סולארי שחברת החשמל מפעילה ואתם תבחרו את המסלול שנוח לכם על פי הנתונים הקיימים.

energy-500-logo
השאירו פרטים

חייגו:

Call Now Button דילוג לתוכן