ראשית כל, סנטף לוח פוליקרבונט גלי או מלבני, עמיד בפני גשמי מזג האוויר – במידה שיכולה להיות מספקת, שכן מדובר בחומר בעל יציבות וחוזק, שיכול להחזיק מעמד הן בגשם והן בשמש – ועם זאת, כאמור – לכל חומר רמת עמידות ואטימות משלו, ועל כן כדי לדעת אם הסנטף עומד בדרישות האישיות של כל אחד מאיתנו, מתבקש לבחון נקודתית אם כך הדבר ולדעת אינדיבידואלית אם כך.
נוסף על כך, הסנטף מגיע עם רמה מסוימת של סינון UV, כך שהקירוי לא רק מצל על הפרגולה בימי השמש הנעימים – אלא גם יכול לספק הגנה מסוימת מקרינת UV. שוב, לכל קירוי רמת איטום, ובמקרה זה – סינון, משלו. על כן יש לבדוק אינדיבידואלית אם זה מתאים לצרכים.
עוד ניתן להגיד על הסנטף – שיש ביכולתו להיות גמיש. כך שאם רוצים להתקין בצורה עגולה, או בגלים – זה ניתן. אם רוצים בצבע כזה או אחר – ייתכן שיש מבחר הולם או לפחות נרחב, באפשרויות וסגנונות צבעים.
כאשר מדברים על פרגולה עם סנטף, מדברים על פרגולה אלומיניום שביכולתה לעמוד אל מול גשמי מזג האוויר. על כן, סביר שהיא תהא עשויה אלומיניום, או חומר עמיד אחר – על מנת לאפשר לה להחזיק מעמד אל מול מידה גבוהה של רטיבות. פרגולה שעמידה בגשמי מזג האוויר, לא בהכרח אמורה או מתבקשת להגיע עם סנטף, אלא שהסנטף משמש כחלק מהאפשרויות שניתן להרכיב, כדי לקרות אותה, ולאפשר לה להיות “עמידה” בפני הגשם – כיוון שכאשר לפרגולה יש קירוי הולם, יש ביכולתה להגן על היושבים תחתיה, מטיפות הגשם.
על כן, יש כל מיני סוגי קירוי, והסנטף הוא פשוט אחד מהם, אחד שיכול לשמש אנשים, לקרות את הפרגולה שלהם, כך שמי הגשמים לא מטפטפים דרכה, לפחות במידת מה. שכן לכל קירוי רמת אטימות אחרת, כמו גם יתרונות וחסרונות משלו – אז מה היתרונות והחסרונות של הסנטף?
ככל שהשימוש בסנטפים נהיה יותר נפוץ כך העדויות מבעלי בתים ומבנים על רעשים חזקים בעת גשמים עזים חזר אל יצרני הסנטפים. כך הומצא גם פתרון מהפכני לרעשים. סנטף BH פריזמטי הנחשב לשקט בעיקר בטפטוף הגשם וגם מסוגל לייצר סינון קרינת UV ברמה גדולה יותר מהסנטף המלבני הרגיל.
באשר להתקנת הסנטף, מדובר בהתקנה מעל פרגולה – בשיפוע – כך שלא יצטברו מעליו מי גשמים וייבשו אותו. ההתקנה נעשית על ידי ברגי איסכורית, המונעים כניסת מים לפרגולה דרך חריצי ההברגה. עד כה נשמע טוב? ובכן, במקרים מסוימים, ניתן לקבל אחריות מכובדת על הסנטף, כך שזה יכול להיות נחמד.
סנטף הוא פתרון הצללה קל משקל, עמיד, חסכוני וקל להתקנה עבור פרגולות. הוא זמין במגוון צורות, גדלים ועוביים, וניתן להתאים אותו לצרכים ולתקציב שלכם. סנטף זמין במגוון דרגות שקיפות, החל משקוף לחלוטין ועד אטום לחלוטין. ניתן לבחור את דרגת השקיפות המתאימה ביותר לצרכים שלכם, תוך התחשבות בכמות האור הטבעי שתרצו שתחדר למבנה
אחת התלונות הנפוצות לגבי סנטף היא שהוא מרעיש כאשר יורד גשם. רעש זה נגרם כתוצאה מפגיעת טיפות הגשם על משטח הסנטף. רמת הרעש תלויה גם בעוצמת הגשם, בסוג הסנטף, באיכות ההתקנה ובגורמים נוספים. הסוג המומלץ נגד רעש הוא סנטף bh או לוחות דנפל/ קופמפקט.
כלים וחומרים:
תכנון:
הכנת השטח:
התקנת הסנטף:
קבעו את הפרופילים בהתאם לסימונים שעשית מראש, תוך שימוש באביזרי החיבור המתאימים.
ודאו שהפרופילים מיושרים ומאוזנים.
חיתוך יריעות הסנטף:
התקנת יריעות הסנטף:
גימורים:
טיפים חשובים:
פרגולה עם סנטף, זו פרגולה שיכולה להחזיק מעמד הן בשמש והן בגשם – מהבחינה שהיא יודעת להתמודד היטב עם שני המצבים. בגשם – יש כיסוי שלא מאפשר את חדירת הגשמים, כמו גם הפרגולה עצמה “אמורה” להיות עשויה מחומרים מתאימים. והסנטף עצמו יכול לעצור את חדירת המים. ובעונת השמש – במידה והסנטף אטום (כי הוא יכול להיות גם שקוף), קרני השמש יכולות שלא לעבור את הקירוי של הפרגולה, או לכל הפחות להיות מסוננות (מקרינת ה-UV) במידת מה.